Verstappen minst ingehaalde coureur in 2017

Max Verstappen is samen met Lewis Hamilton de minst ingehaalde coureur van het afgelopen Formule 1-seizoen. Bandenleverancier Pirelli zette alles op een rijtje en kwam tot de conclusie dat de Nederlander en de wereldkampioen slechts tweemaal ingehaald zijn.

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo is de coureur die de meeste inhaalacties maakte dit jaar. De Red Bull-rijder passeerde 43 maal een andere bolide.

Inhalen blijkt na de regelwijzigingen van afgelopen winter een stuk lastiger geworden, zo berekende Pirelli. Er werd dit seizoen maar liefst 47% minder ingehaald dan 2016. Dieptepunt was de Grand Prix van Rusland, daar was slechts één succesvolle passeractie tijdens de wedstrijd.

Belangrijk bij deze statistieken is te weten welke definitie de bandenleverancier hanteert. "Pirelli heeft in het overzicht alleen inhaalacties meegenomen die tijdens een ronde zijn genoteerd. Daarmee zijn pitstops, de openingsronde, positiewisselingen door het uitvallen van coureurs én het inhalen van achterblijvers niet meegenomen. Ook moest de coureur zijn plek één ronde behouden", zo lezen we op Sportwereld.nl.

Als de eerste ronde wel mee zou tellen dan zou Lance Stroll hoge ogen gooien, de jonge Canadees maakte daarin 36 plekken goed.

Verstappen minst ingehaalde coureur in 2017 (Pro Shots / Action Images)
Verstappen minst ingehaalde coureur in 2017 (Pro Shots / Action Images)