Vitesse wil nog steeds Gelredome kopen

Vitesse hoopt binnen afzienbare tijd eindelijk eigenaar van Stadion Gelredome te worden. De club wil op die manier de kosten drukken.

De Arnhemse club betaalt jaarlijks 1,8 miljoen euro huur voor het stadion, dat nu nog in bezit is van vastgoedbedrijf Spes Bona. Volgens ingewijden is de thuishaven te koop, schrijft Voetbal International. Vitesse heeft echter te maken met een boeteclausule.

Bij de bouw van de Gelredome bedong de provincie Gelderland een kettingbeding dat Vitesse verbiedt het stadion te kopen. De provincie wilde daarmee voorkomen dat het multifunctionale karakter van het stadion zou verdwijnen als Vitesse eigenaar zou worden. Als de club wél stadioneigenaar wilde worden, dan moest er een boete van 11,3 miljoen euro worden betaald.

Vitesse probeert al jaren onder die clausule uit te komen, maar nog zonder succes. Gedeputeerde Jan Markink van de provincie Gelderland bevestigt dat de club ondanks een nieuwe poging waagde. "Het college van Gedeputeerde Staten heeft in april van dit jaar aan Vitesse verzocht om met een financiële en inhoudelijke onderbouwing te komen van haar verzoek tot buitenwerkingstelling van het kettingbeding. Vitesse heeft onlangs gereageerd op dat verzoek. De reactie van Vitesse wordt op dit moment bestudeerd en verwacht wordt dat het college binnenkort een standpunt zal innemen."

Vitesse wil nog steeds Gelredome kopen (Pro Shots / Marcel Bonte)
Vitesse wil nog steeds Gelredome kopen (Pro Shots / Marcel Bonte)