Regisseur Queenfilm ontslagen na ruzies

Studio Fox heeft regisseur Bryan Singer (X-Men, The Usual Suspects) van de film Bohemian Rhapsody over de Britse rockgroep Queen gehaald.

Volgens The Hollywood Reporter is dit besluit genomen na aanhoudende ruzies op de set tussen Singer en hoofdrolspeler Rami Malek die de rol van zanger Freddie Mercury speelt. Hierbij zou Singer een voorwerp naar Malek hebben gegooid. De ruzies zouden mede zijn veroorzaakt door het feit dat Singer regelmatig niet op de set aanwezig was wanneer dat wel van hem werd verwacht.

Zo was de regisseur tijdens Thanksgiving opeens langer dan een week niet aanwezig. Volgens bronnen zou hij in die periode in de VS zijn geweest. Singer zou zelf claimen aan een post-traumatisch stress-syndroom te lijden.

Nadat meerdere cast- en crewleden over het gedrag van Singer hadden geklaagd, besloot Fox op 1 december om de opnames in Londen te staken. Toen werd gemeld dat het kwam door "persoonlijke gezondheidsredenen"van Singer.

Het is de verwachting dat Fox binnen een paar dagen een nieuwe regisseur aankondigt. De releasedatum eind 2018 zou niet in gevaar zijn.