Zoetemelk heeft advies voor Dumoulin: "Rij de Tour"

Tom Dumoulin werd eerder vanavond uitgeroepen tot beste Nederlandse wielrenner van het seizoen. De Giro-winnaar ontving de Gerrit Schulte Trofee uit handen van oud Tour de France-winnaar Joop Zoetemelk, die hem meteen ook een advies mee gaf.

"Rijd komend jaar de Tour de France, die is nog mooier dan de Giro. Je gaat wat meemaken als je die wint", zo zei Zoetemelk tijdens het wielergala.

Dumoulin zelf zegt al te weten of hij de Giro of de Tour gaat rijden in 2018, maar hij wacht nog even met de bekendmaking. "Op 4 januari op de teampresentatie maken we bekend of ik de Giro of de Tour rijd", herhaalde de wereldkampioen tijdrijden zo lezen we op Telesport.nl.

De Limburger blikte nog even terug hoe het de successen van de laatste jaren tot stand waren gekomen. "De kunst is om rustig te blijven en de juiste balans zoeken. Dat is een puzzel, maar ik moet gewoon doen wat ik de laatste jaren heb gedaan. Gewoon ook plezier maken. Ik probeer mijn best te doen niet mijn hele leven wielrennen te laten zijn."

Zoetemelk heeft advies voor Dumoulin: "Rij de Tour" (Pro Shots / George Deswijzen)
Zoetemelk heeft advies voor Dumoulin: "Rij de Tour" (Pro Shots / George Deswijzen)