Overmars over aanwinst: "Hij is een groot talent"

Ajax maakte maandagavond de komst van Hassane Bandé bekend. Marc Overmars is blij met het binnenhalen van het talent.

Bandé komt over van KV Mechelen en heeft voor vijf seizoenen getekend bij Ajax. De buitenspeler maakt het seizoen af in België, waarna hij zich volgende zomer in Amsterdam meldt. Naar verluidt betaalt de club maximaal 9,5 miljoen euro voor Bandé.

Overmars is zeer te spreken over de negentienjarige aanvaller. "Hij is nog maar 19 jaar en een groot talent, dat bij Mechelen veel vanaf de flank speelt, maar hij is op alle aanvallende posities inzetbaar", vertelt hij op de clubsite van Ajax. "Een doelgerichte speler met veel dreiging. Ik denk dat wij samen met onze fans veel plezier van hem gaan beleven."

Ajax was niet de enige club die achter hem aan zat. "Wij volgen Bandé al een tijdje en zijn daarin absoluut niet de enige club. We moesten snel handelen, maar wij wilden ook ons huiswerk goed gedaan hebben. Dat is allemaal gelukt. Ik ben dus blij dat hij nu getekend heeft, ook al komt hij pas na dit seizoen naar Amsterdam."

Ook Bandé is blij met de transfer. "Uiteraard ben ik heel tevreden met de overstap die ik ga maken, want sportief gezien is het een stap vooruit. Maar eerst heb ik een missie met KV Mechelen. Ik ben ze dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en ik wil dit seizoen succesvol afronden."

"Nu ik in Amsterdam getekend heb, is duidelijk wat ik ga doen en kan ik me volledig focussen op KV Mechelen. Na de zomer richt ik mij op Ajax om mij daar verder te ontwikkelen en ook met Ajax succesvol te zijn"
, aldus de kersverse aanwinst.

Overmars over aanwinst: "Hij is een groot talent" (Pro Shots / Isosport)
Overmars over aanwinst: "Hij is een groot talent" (Pro Shots / Isosport)