Onana: "Wij geloven in Keizer"

Ajax staat na het weekend derde met tien punten achterstand op PSV. Tegen FC Twente ging het mis en kreeg André Onana drie tegendoelpunten.

"We moesten allemaal wennen aan de driemansverdediging, maar het is ons werk om dat zo normaal mogelijk te doen. We hadden wel verwacht dat FC Twente vol druk zou gaan zetten in de tweede helft, maar zij hebben goede spelers en we speelden een uitwedstrijd", vertelde de omlaag kijkende doelman teleurgesteld. "Het is niet mogelijk om elke wedstrijd te winnen, we hadden pech."

De Kameroener had het 'heel koud', maar hij was niet de enige. Het vroor in Enschede en er daalden zelfs sneeuwvlokken neer uit de lucht. "Het weer heeft voor iedereen denk ik invloed gehad op het resultaat, maar dat is geen excuus voor de verloren punten. Het was niet mijn beste wedstrijd."

"Ze hebben drie goals gescoord, dus natuurlijk ben ik niet tevreden over mezelf", vervolgde hij. "Volgens mij is het de eerste keer in de Eredivisie dat ik drie doelpunten tegen heb gekregen, dus ik zal slechte herinneringen aan FC Twente overhouden." De laatste keer dat de Amsterdammers drie tegendoelpunten kregen in de Eredivisie was inderdaad lang geleden. In 2014 verloor Ajax met Jasper Cillessen onder de lat met 1-3 van PSV.

Ondanks de tien punten achterstand op de koploper hebben de hoofdstedelingen behalve de KNVB Beker geen andere competities waar ze zich op kunnen verheugen. "De Eredivisie is het enige wat we nog hebben dit seizoen. Het is niet makkelijk om zes maanden terug nog een Europa League finale gespeeld te hebben en nu nergens te zijn in Europa. We kunnen nu niks aan dat grote verschil doen."

Zodra het over coach Marcel Keizer ging had de 21-jarige Onana even tijd nodig om na te denken. "We spelen goed en hebben veel balbezit, dus ik ben daar blij mee. Het enige wat ik kan zeggen is dat we alles gaan geven in de wedstrijd tegen PSV. Misschien is het seizoen verloren als we niet winnen en de druk zal er zijn, maar tegen FC Twente speelden we ook met veel druk op onze schouders. Dat is altijd zo bij Ajax."

Uiteindelijk spreekt hij niet alleen zijn vertrouwen, maar ook die van het team uit in de trainer. "Ik heb echt het vertrouwen dat we nog wat van het seizoen kunnen maken met deze coach. Wij geloven in Keizer. De manier waarop we spelen en trainen is soms echt goed. Het is allemaal niet meer hetzelfde als onder Peter Bosz, we hebben niet meer dezelfde spelersgroep."