Skiër Hirscher is helemaal terug en wint

Skiër Marcel Hirscher heeft laten zien dat hij weer helemaal hersteld is van zijn in het voorseizoen opgelopen flinke blessure. De Oostenrijker was in het Amerikaanse Beaver Creek een klasse apart op de reuzenslalom.

Stefan Luitz was in de eerste run nog verrassend de snelste, de Duitser was 0,29 seconden sneller dan de Amerikaan Ted Ligety en 0,39 seconden sneller dan Hirscher. Met 0,64 seconden achterstand bleven ook Manuel Feller en Justin Murisier nog in de buurt, terwijl de Kroaat Filip Zubcic met plek zes op 0,93 tellen voor een stunt zorgde.

In run twee maakte vooral Henrik Kristoffersen grote indruk. De Noor stond negende na één manche, maar bleef opschuiven. De een na de ander beet zich stuk op zijn tijd, waaronder Murisier en Feller. Hirscher dook er echter met 0,88 seconden onder dankzij een fenomenale tweede run, waarna Ligety en Luitz het niet haalden.

Voor Luitz was er nog wel een podiumplek, zijn vijfde in totaal. Met 1,03 seconden achterstand op Hirscher hield hij één honderdste van een seconde over op Feller.