Internazionale grijpt overtuigend de koppositie na zege op Chievo

Internazionale blijft het uitstekend doen in de Serie A. De Milanezen zijn nu koploper, dankzij een overtuigende overwinning tegen Chievo. Het werd 5-0.

Ivan Perisic was in Giuseppe Meazza de gevierde man. De Kroaat opende halverwege de eerste helft de score door een rebound binnen te werken. Mauro Icardi bepaalde de ruststand op 2-0. De Argentijn schoot vanuit een moeilijke hoek knap raak.

Ook in de tweede helft creëerde Inter veel kansen. Perisic begon rond de middenlijn aan een solo, om vervolgens fraai de verre hoek te vinden. Zelfs verdediger Milan Skriniar pikte een doelpuntje mee. Hij kwam mee naar voren om uiteindelijk een voorzet van Antonio Candreva binnen te knikken.

In de slotfase maakte Perisic ook nog zijn derde treffer, waardoor Inter met een 5-0 zege van het veld stapte. De ploeg van trainer Luciano Spalletti heeft nu één punt voorsprong op Napoli en twee op Juventus. De landskampioen won vrijdag met 0-1 van de toenmalige koploper uit Napels.