Russische rodelaars geven winst aan Duitsers

Tijdens de World Cup rodelen in het Duitse Altenberg heeft Natalie Geisenberger voor eigen publiek een fraaie zege geboekt. De Duitse, al enkele jaren de beste dame in het veld, was in run één slechts 0,002 seconden sneller dan haar landgenote Tatjana Hüfner, maar liep in run twee met een baanrecord flink uit en won met 0,157 seconden. Op 0,492 seconden maakte Dajana Eitberger het Duitse feestje compleet.

Geisenberger stapte vervolgens weer op de slee in de landenwedstrijd, waar ze een team vormde met Felix Loch en Toni Eggert/Sascha Benecken, de winnaars bij de mannen en dubbels. Die wonnen gezamenlijk de wedstrijd, door Oostenrijk met 0,313 seconden te verslaan. Italië verscheen met een B-team aan de start en zag hoe Sandra Robatscher dwars de finish passeerde, maar pakte op 0,471 seconden wel knap plek drie.

De Duitse zege was overigens voor een groot deel te danken aan Rusland. Tatiana Ivanova en Roman Repilov hadden beiden een snaarstrakke run neergezet en noteerden tussentijden die veel sneller waren dan die van de Duitsers, maar daarna ging het fout. Andrei Bogdanov en Andrei Medvedev raakten de controle over hun dubbelslee kwijt en verloren meer dan vijf seconden, wat niet de zege, maar plek twaalf opleverde.