Tottenham verslikt zich in Watford, Liverpool haalt uit

Voor de vierde keer op rij heeft Tottenham Hotspur geen overwinning weten te boeken in de Premier League. Watford gaf zich niet gewonnen: 1-1. Al na dertien minuten spelen werd de score geopend door de thuisploeg. Via Christian Kabasele kwam Watford op 1-0 en werd het startsein voor een mooie voetbalmiddag gegeven.

Tottenham Hotspur knokte zich terug en kwam tien minuten later op gelijke hoogte. Son Heung-Min zorgde voor de 1-1, nadat hij een strakke lage voorzet van Christian Eriksen succesvol tegen de touwen wist te werken.

Watford hield zich de tweede helft goed staande en voorkwam dat Tottenham drie punten mee naar huis kon nemen. Zeker omdat Davinson Sánchez vlak na rust met rood van het veld werd gestuurd en Tottenham Hotspur met tien man verder moest.

De bezoekers namen het meeste balbezit voor hun rekening, maar slaagden er niet in om uitgespeelde mogelijkheden te creëren. Hierdoor kwam Watford zonder al teveel moeite voorkomen dat het duel werd beslist in het voordeel van Tottenham: 1-1.

Liverpool heeft een overtuigende overwinning geboekt op Brighton & Hove Albion. Op bezoek bij de promovendus werd het 1-5. Het eerste halfuur hield Brighton nog goed stand. Liverpool had het moeilijk tijdens de openingsfase en het zag er niet naar uit dat het een gemakkelijke wedstrijd zou worden voor The Reds, maar daar kwam na dertig minuten verandering in.

Uit een hoekschop kwam Liverpool het uit niets op 0-1. Emre Can kwam boven alles en iedereen uit en zorgde dat zijn ploeg op voorsprong kwam. Een minuut later werd de score verdubbeld door Roberto Firmino, die op aangeven van Philippe Coutinho de bal op een presenteerblaadje kreeg en gemakkelijk voor de 0-2 kon zorgen.

Tijdens de tweede helft werd de wedstrijd al snel beslist, toen Firminio in de 48ste minuut zijn tweede van de middag maakte. Daarmee zat Liverpool op rozen en was het de vraag hoe ver de score op zou lopen. De thuisploeg deed echter nog wel iets terug. Vanuit een strafschop zorgde Glenn Murray voor de 1-3, maar echt spannend werd het niet meer. Met een heerlijke vrije trap zorgde Coutinho voor de 1-4 en een eigen doelpunt van Lewis Dunk bepaalde de eindstand op 1-5.