Skiër Svindal wint op Birds of Prey-piste

Skiër Aksel Lund Svindal heeft zijn eerste World Cup-zege van het seizoen te pakken. De Noorse veteraan was op de befaamde Birds of Prey-piste in het Amerikaanse Beaver Creek de beste op de afdaling - zijn 33e World Cup-zege.

Svindal ging als eerste naar beneden en was vooral op het deel tussen het tweede en derde meetpunt verschroeiend snel. Alleen de Zwitser Beat Feuz, die als derde naar beneden ging, kwam daar iets sneller door (0,01 seconde), maar Kugelblitz eindigde op 0,15 seconden van Svindal aan de finish.

Voor Feuz was dat wel voldoende voor plek twee, want verder kwam niemand meer echt in de buurt, met name doordat het stuk waar Svindal en Feuz uithaalden voor de rest een te grote uitdaging bleek. De Duitser Thomas Dressen eindigde op 0,49 seconden knap als derde, pas zijn derde top-10-klassering ooit en zijn eerste podium.

Met startnummer 27 leek Christof Innerhofer nog dicht in de buurt van het podium te komen en dat deed hij ook, maar hij strandde op 0,05 tellen van Dressen's derde plek.