Dodelijk United dankzij De Gea in spektakelstuk langs Arsenal

Arsenal is er niet in geslaagd om in eigen huis te winnen van Manchester United. De bezoekers waren met 1-3 te sterk. Manchester United begon perfect aan het duel met Arsenal. Binnen tien minuten stond de ploeg met 0-2 voor, door treffers van Antonio Valencia en Jese Lingard. Twee keer wist de ploeg optimaal te profiteren van gepruts in de defensie van Arsenal.

Na vier minuten werd de score geopend door Valencia. Na een knullige breedtebal kon Manchester United een counter inzetten, waarin Valencia als eindstation fungeerde. Van dichtbij schoot de rechtspoot hard raak. Zeven minuten later was het Lingard die de score verdubbelde. Shkodran Mustafi verspeelde de bal in de defensie, waarna Manchester United direct gevaarlijk kon worden. Na fraai voorbereidende werk van Anthony Martial ronde Lingard koelbloedig.

Ondanks de achterstand, was het Arsenal dat vervolgens de betere partij was. Het regende kansen in het Emirates Stadium, maar de thuisploeg slaagde er de eerste helft niet in om iets terug te doen. David De Gea wist meerdere malen fraai redding te brengen. Tijdens de tweede helft werd de Spanjaard toch nog gepasseerd. Alexandre Lacazette zorgde voor de aansluitingstreffer, na een schitterende aanval van Arsenal. Ook na de goal bleef Arsenal aanzetten en bleef het kansen creëren. Het was iedere keer De Gea die in de weg lag.

Een counter van Manchester United was genoeg om de wedstrijd te beslissen. Lingard scoorde zijn tweede van de avond en tekende hiermee voor de 1-3. Paul Pogba moest het veld een kwartier voor tijd verlaten met een rode kaart, maar Arsenal kon niet profiteren van de man meer situatie.

 Mesut Ozil in duel met Anthony Martial. (PRO SHOTS/Action Images)
Mesut Ozil in duel met Anthony Martial. (PRO SHOTS/Action Images)