Verbeek: "Natuurlijk kan FC Twente degraderen"

FC Twente neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Ajax. Gertjan Verbeek hoopt op de eerste overwinning onder zijn leiding.

Verbeek nam begin dit seizoen bij FC Twente de leiding over van Rene Hake, maar na vier wedstrijden wacht de oefenmeester nog altijd op zijn eerste overwinning met de Tukkers. Verbeek weet dat de club op moet gaan passen.

"Natuurlijk kan Twente degraderen. Het is ook al eens eerder gebeurd, in de jaren tachtig. Als iemand daar hier nog niet van doordrongen is, dan zorg ik dat die knop snel omgaat. De modus overleven moet bij iedereen nu toch wel aan zijn", vertelt hij in gesprek met NOS.

Verbeek heeft er na zijn aanstelling niet voor gekozen om veel te veranderen bij de club. "Ik geloof niet dat het werkt om alles ineens om te gooien. Wat ik wel merk is dat ik de jongens nu beter leer kennen en begrijpen. Dat zal ook van invloed zijn op mijn keuzes."

De oefenmeester verwacht niet dat hij tijdens de winterstop veel nieuwe spelers aan zijn selectie toe kan voegen. "We hebben de financiële ruimte niet en ik geloof er ook niet zo in. Als je naar verleden jaar kijkt, zie je dat het niet heeft gewerkt bij de ploegen onderin. Bovendien krijg je met nieuwe spelers ook weer een andere dynamiek in de selectie."