FC Barcelona verspeelt ook punten tegen Celta de Vigo

Barcelona heeft voor de tweede keer op rij puntenverlies geleden. In eigen huis kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Celta de Vigo.

De bezoekers lieten vanaf het eerste fluitsignaal zien dat ze niet naar Camp Nou waren gekomen om zich weg te laten spelen. Celta hield tijdens de openingsfase goed stand en kwam na iets langer dan twintig minuten spelen brutaal op voorsprong.

Celta profiteerde van zwak verdedigend werk van Barcelona en kwam door een treffer van Iago Aspas op voorsprong. De aanvaller ontsnapte aan buitenspel, omdat Gerard Pique stond te slapen. Aspas gaf de bal laag voor op Maximiliano Gomez, maar zag zijn inzet nog kwam gekeerd worden door Marc-André Ter Stegen. Aspas stond voor de rebound klaar om alsnog de bal tegen de touwen te werken.

Na de treffer begon het te draaien bij Barcelona en Lionel Messi nam de hoofdrol op zich. Na een steekpass van Paulinho was de Argentijn het eindstation om voor de gelijkmaker te zorgen. Beide ploegen vertrokken met een 1-1 tussenstand richting de kleedkamer en eenmaal teruggekeerd leek Barcelona de wedstrijd naar zich toe te trekken. De ploeg controleerde het duel en kwam na een uur spelen op 2-1 door een doelpunt van Luis Suárez.

Barcelona kreeg vervolgens genoeg mogelijkheden om het duel te beslissen, maar het ontbrak de ploeg aan overtuiging voor de goal. Ondertussen gaf het verdedigend kansen weg aan Celta. Daar profiteerde de club twintig minuten voor tijd van, toen de defensie van Barcelona er opnieuw niet goed uit zag. Gómez stond volledig vrij voor het doel om voor dichtbij raak te schieten en de eindstand te bepalen op 2-2.

Dat betekent dat Barcelona voor de tweede keer op rij punten verspeeld in La Liga. Vorige week speelde de ploeg nog met 1-1 gelijk tegen Valencia.