Koplopers lijden nederlaag in NHL

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL hebben de koplopers in zowel de Eastern als Western Conference opnieuw een nederlaag geleden. Zowel de Tampa Bay Lightning als de St Louis Blues gingen onderuit.

De Lightning, koplopers in het oosten, trok naar de Boston Bruins, dat bezig is aan een prima reeks. De Bruins zorgden in de eerste periode al voor een 2-0 voorsprong en hoewel Steven Stamkos de Lightning in de derde periode met de 3-2 weer in de wedstrijd bracht, maakte de thuisploeg het netjes af. Tampa Bay heeft nu drie van de vorige vier wedstrijden verloren, de Bruins wonnen er vier van de vorige vijf.

De Blues, koplopers in het westen, kregen bezoek van de Anaheim Ducks, die vier wedstrijden op rij verloren. Antoine Vermette nam de Ducks met twee goals bij de hand en hielp ze aan een 0-3 voorsprong. De Blues openden in de slotminuten van de wedstrijd nog de aanval, maar bleven steken op 2-3.

De Winnipeg Jets konden de koppositie overnemen van de Blues, maar lieten dat na. In Denver was de Colorado Avalanche na overtime te sterk dankzij een goal van Nathan MacKinnon, een minuut na het begin van overtime. De Montreal Canadiens klopten in eigen huis de Canadese rivalen van de Ottawa Senators met 2-1.

De beste plays van week acht (Bron: YouTube)