Rooney scoort vanaf eigen helft en maakt hattrick, Arsenal imponeert

Everton heeft, nog zonder de nieuwe trainer Sam Allardyce, eindelijk weer eens drie punten gepakt in de Premier League. Het eveneens niet best draaiende West Ham United werd thuis met 4-0 verslagen.

Niemand minder dan de teruggekeerde Wayne Rooney was de grote man bij de thuisploeg. In de eerste helft liet de aanvoerder na een penalty te scoren, maar hij kopte de rebound wel binnen. Hij tekende zelf ook voor de 2-0, waarna de 3-0 een waar pareltje werd: vanaf eigen helft ramde hij een afvallende bal heerlijk in het doel. Ashley Williams kopte uiteindelijk de 4-0 eindstand op de borden.

Manchester City had elf duels op rij gewonnen, maar tegen Southampton leek daar een einde aan te komen. Virgil van Dijk had City met een eigen goal op 1-0 gezet, maar Oriol Romeu tekende in de 75e minuut voor de gelijkmaker. Het was echter niet voldoende, want Raheem Sterlin maakte in de 96e minuut de winnende treffer: 2-1.

Arsenal kreeg bezoek van de prima draaiende promovendus Huddersfield Town, maar de bezoekers konden in Londen geen potten breken. Na drie minuten schoof Alexandre Lacazette de eerste goal al binnen, waarna Arsenal in de tweede helft op gang kwam. In welgeteld 3:58 minuten tijd scoorden Olivier Giroud, Alexis Sanchez en Mesut Özil, waarna invaller Giroud in de slotfase de 5-0 nog maakte.

Chelsea ontving Swansea City - waar Mike van der Hoorn in de basis stond en Leroy Fer in mocht vallen - en boekte een weinig interessante zege: 1-0, dankzij Antonio Rüdiger in de 55e minuut. Liverpool bezocht Stoke City en won dankzij Sadio Mané en twee keer Mohamed Salah met 0-3. Burnley wipte over Tottenham Hotspur door uit bij Bournemouth met 1-2 te winnen.