Fraser getipt als nieuwe Feyenoord-coach

Leo Beenhakker, John de Wolf en Regi Blinker denken dat Henk Fraser de meest geschikte kandidaat is om de volgende coach van Feyenoord te worden.

Beenhakker zou niet verbaasd zijn als Fraser, die zelf negen jaar voor Feyenoord voetbalde, in een trainersfunctie zou terugkeren in Rotterdam. "Hij heeft toch die emotionele band met de club vanuit de prachtige jaren die hij daar als speler heeft beleefd", vertelt de voormalige coach van Feyenoord aan De Telegraaf.

Regi Blinker is het met hem eens. "Als Gio na dit seizoen of na volgend seizoen een nieuwe stap zou maken, is Henk wat mij betreft de volgende trainer van Feyenoord. Dan kijk ik naar wat hij de afgelopen jaren bij ADO Den Haag en Vitesse heeft gepresteerd, maar ook naar de geleidelijke manier waarop hij zijn carrière heeft opgebouwd. En dan is hij ook nog eens een echte Feyenoorder. Ik zie niemand anders die zo goed in het profiel zou passen."

Fraser is sinds ruim een jaar coach van Vitesse, waarmee hij de KNVB Beker veroverde en vorig seizoen vijfde werd in de Eredivisie. Oud-teamgenoot John de Wolf vindt het een voordeel dat Fraser een verleden heeft in De Kuip. "Voor mij zou Henk een goede opvolger zijn, als Giovanni na dit seizoen of na het volgende seizoen besluit om naar het buitenland te gaan. En dat zeg ik niet omdat hij een oud-ploeggenoot van me is, maar op basis van wat hij heeft gepresteerd de afgelopen jaren."