Villas-Boas debuteert in Dakar Rally

Voetbalcoach André Villas-Boas zal in januari zijn debuut maken in de Dakar Rally. De 40-jarige oud-coach van onder meer FC Porto, Chelsea, Tottenham Hotspur en tot afgelopen seizoen Shanghai SIPG stapt vanaf 6 januari in een Toyota Hilux. Zijn bijrijder wordt Ruben Faria, een van de toppers bij de motoren en in 2013 goed voor plek twee in de Dakar.

Villas-Boas wilde op een motor meedoen, maar hij nam advies om te beginnen met auto's toch maar ter harte. "Mijn vriend Alex Doringer, manager van het KTM-team bij de motoren, vertelde me dat ik zeker nog een vol jaar voorbereiding nodig had om op een motor mee te kunnen doen en dat ik beter over deelname met een auto na kon denken", vertelt de Portugees. "Ik heb contact opgenomen met Team Overdrive, en hier ben ik."

Villas-Boas won de Europa League met Porto in 2011 en vertrok vervolgens naar Chelsea, waar hij nog voor het einde van het volgende seizoen vertrok. Via anderhalf jaar bij Tottenham kwam Villas-Boas terecht bij Zenit Sint-Petersburg en het Chinese Shanghai SIPG.

Bijrijder en landgenoot Faria nam vorig jaar afscheid van het leven als full-time coureur op de motor. "Toen André belde of ik met hem mee wilde doen moest ik er wel over nadenken....een seconde of vijf. Het is een geweldige uitdaging en ik denk dat we een goede rally neer kunnen zetten, wat inhoudt dat we elke dag op tijd aankomen."

De 40e editie van de Dakar Rally wordt van 6 tot en met 20 januari gehouden in Peru, Bolivië en Argentinië.