Tottenham loopt tegen derde puntenverlies op rij aan

Tottenham Hotspur heeft wederom averij opgelopen in de strijd om de bovenste plekken in de Premier League. Leicester City was met 2-1 te sterk.

De laatste twee wedstrijden van Tottenham Hotspur, dat de veertien speelronde in ging als nummer vijf, leverden geen winst op. Tegen stadsgenoot en aartrivaal Arsenal werd met 2-0 verloren en de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion resulteerde in een 1-1 gelijkspel. Leicester's laatste zege dateerde van 29 oktober, toen Everton met 2-0 verslagen werd.

Na dertien minuten spelen namen the Foxes via Jamie Vardy de voorsprong. Op aangeven van Marc Albrighton scoorde de spits. Het mocht geen verrassing dat uitgerekend Vardy scoorde, sinds vorig seizoen maakte hij al elf doelpunten in de Premier League tegen 'de grote zes', meer dan welke speler dan ook.

Op slag van rust verdubbelde de thuisploeg de score. Met een prachtig schot verschalkte Riyad Mahred Hugo Lloris voor de tweede keer: 2-0. Na de thee nam Tottenham het initiatief, maar grote kansen bleven aanvankelijk uit. Een kwartier voor tijd maakte Erik Lamela zijn opwachting bij the Spurs, door in te vallen voor Christian Eriksen, het waren zijn eerste minuten in meer dan een jaar tijd.

Drie minuten na zijn invalbeurt stond de Argentijn aan de basis van de 2-1. Lamela bediende Harry Kane met een mooie steekpass en de spits rondde af. Verder dan het doelpunt van Kane kwam de ploeg van manager Mauricio Pochettino niet, waardoor zowel Liverpool als Burnley de ploeg woensdag kunnen passeren. Leicester klimt naar de negende plek.