Muzikale Ode van Ubisoft

Vandaag onthult Ubisoft een nieuwe, experimentele ‘game’, die direct verkrijgbaar is voor pc via Uplay: Ode. In de game, ontwikkeld door Ubisoft-studio Reflections, gaan spelers op een muzikale en visuele reis door wel erg aparte landschappen.

In tegenstelling tot traditionele games, bevat Ode geen gids, tutorial of hints. Daardoor ontdekken spelers de in-game wereld op hun eigen tempo en op hun eigen manier. Het enige doel: vreugde verspreiden. In het spel struint hoofdpersonage Joy door vier verschillende muzikale tuinen om gevallen sterren te verzamelen. Hoe meer sterren de speler opraapt, hoe intenser de muzikale en visuele elementen worden.

De tuinen zijn gevuld met diverse muzikale planten die allemaal specifieke tonen laten horen en ervoor zorgen dat de speler in ieder level unieke achtergrondgeluiden hoort. Ode bevat bovendien kleinschalige uitdagingen die spelers voltooien om extra muzieklagen vrij te spelen. Samen vormen deze lagen unieke composities die gebaseerd zijn op de speelstijl van de speler.

Ubisoft-studio Reflections heeft Ode ontworpen met de simpele wens om een vrolijke en aangename ervaring voor spelers te creëren. Deze luchtige game weerspiegelt de kenmerkende stijl van Ubisoft Reflections, die spelerse eerder ervaarden in Grow Home, Grow Up en Atomega.

Ode is nu exclusief verkrijgbaar op pc via Uplay voor €4,99.