Jong Ajax weet weer wat winnen is

Jong Ajax heeft na een maand zonder overwinning eindelijk weer drie punten gepakt. Op sportpark De Toekomst werd het 3-0 tegen FC Dordrecht. De thuisploeg wist de afgelopen drie wedstrijden niet meer te winnen. Na nederlagen tegen N.E.C., Jong AZ en De Graafschap was het wel weer eens toe aan drie punten. Tegen FC Dordrecht stapte het voor het eerst sinds een maand als winnaar van het veld.

Jong Ajax begon goed aan het duel en domineerde de wedstrijd. Het balbezit was voor de ploeg van Michael Reiziger en FC Dordrecht liet zich ver terugzakken. Hierdoor werd het voor Jong Ajax moeilijk om kansen te creëren en echte grote mogelijkheden bleven de eerste helft lang uit. Toch ging de ploeg met een 1-0 voorsprong de rust in. Dennis Johnson zette Jong Ajax op voorsprong met een fraaie individuele actie. De buitenspeler kwam vanaf de linkerkant naar binnen en tikte de bal in de korte hoek.

Tijdens de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde en twintig minuten voor tijd werd het duel beslist door Dani de Wit. De middenvelder werd over het hoofd gezien bij een vrije trap en tikte gemakkelijk de 2-0 op het scorebord. Het slotakkoord kwam op naam van Che Nunnely. De buitenspeler viel sterk in een bekroonde zijn invalbeurt met een treffer. Hiermee bepaalde hij de uitslag op 3-0.