Van Gerwen grijpt overtuigend titel bij Players Championship Finals

Michael van Gerwen staat voor de derde keer op rij in de finale van de Players Championship Finals. De Nederlander versloeg Justin Pipe in de halve finale met 11-2. Hij treft in de finale is Johnny Clayton. De man uit Wales won eerder vanavond met 11-8 van Rob Cross.

In het begin van de wedstrijd kon Pipe het niveau van Van Gerwen nog redelijk bijbenen. Na de eerste peuze zette Van Gerwen een versnelling in en liep uit naar 9-2.  The Force mocht nog een legje pakken en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Clayton staat voor het eerst in zijn carrière in een majorfinale. Hij moest er wel voor strijden, want makkelijk was het niet. Cross kwam 2-5 voor en trok op 7-7 de stand pas gelijk. Het werd 8-8, waarna Clayton met een finish van zestig de beslissende break plaatste.

De  finale tussen Van Gerwen en Clayton wordt gespeeld na de finale van het jeugdwereldkampioenschap tussen Josh Payne en Dimitri van den Bergh.

Update 23.15 uur

Michael van Gerwen heeft na het EK en de Grand Slam of Darts, ook de Players Championship Finals op zijn naam geschreven. Mighty Mikeversloeg Jonny Clayton in de finale met 11-2. Clayton had zeer weinig in te brengen.