Loving Vincent passeert 100.000 bezoekers

De film Loving Vincent, over Van Gogh, heeft in een maand tijd meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Dit vierde distributeur Cineárt zaterdagavond in filmhuis Lantaren Venster in Rotterdam waar de koper van het 100.000e kaartje in het zonnetje werd gezet. Het is bijzonder dat een arthousefilm in zo'n korte tijd zoveel bezoekers trekt.

Loving Vincent, de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld, vertelt over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film zijn meest inspirerende schilderijen tot leven. Onder meer de Nederlands-Iraanse kunstenares Setareh Goodarzi werkte mee aan het project.

De hoofdrollen worden vertolkt door grote sterren als Saoirse Ronan, Aidan Turner, Chris O'Dowd en Helen McCrory. De stem van Vincent van Gogh wordt ingesproken door de Nederlandse acteur Jochum ten Haaf, die eerder ook de schilder speelde in een veelgeprezen stuk op West End.

Ook de expositie Loving Vincent: de tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch wordt goed bezocht. De expositie trok al ruim 31.000 bezoekers. De tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum is nog te zien tot en met 28 januari 2018.