FOK! Wat een weer: regen en veel wind

Als de zon in november schijnt, de winter weldra verschijnt.

Gegroet!

Het is alweer lang geleden dat we nog een stabiele periode hebben gehad en ook komende week zit dat er niet meteen in. Wel gaan de temperaturen geleidelijk aan omlaag. 

Vandaag hadden we wederom een dag met mooie luchten. Eigenlijk was het vergelijkbaar met gisteren, want ook de buien waren vandaag weer present. Eerst vooral in het noorden, maar later ook in het midden. Dat waren opnieuw soms pittige buien met hagel en onweer. Pas een uurtje geleden ging de grootste activiteit er langzaam uit. Net als gisteren kreeg niet iedereen een bui. De buien organiseerde zich vaak in straten. In zo'n straat viel 5 tot 10 millimeter, maar als je geluk had scheen de zon volop. 

Vannacht nemen de buien in aantal en activiteit af.  De minima liggen rond de 4 graden en dat gemiddeld gezien over het land. Er is in het oosten kans op vorst aan de grond. Ondertussen nadert er een nieuwe storing en zal de bewolking in de loop van de nacht toenemen. Vervolgens volgt er ook regen.

Morgen regent het een deel van de dag. Zeker in de kustprovincies kan het stevig doorregenen als gevolg van activatie van het front boven relatief warm zeewater. De regen trekt gedurende de dag over het hele land heen. Uiteindelijk klaart het in de middag in het westen weer wat op, maar dan kan er nog een enkele bui vallen. Het waait ook hard. Vrij krachtig in het binnenland tot hard aan de kust. Mogelijk even stormachtig. Tegen de avond neemt de wind wat af. Bij dit herfstweer loopt het kwik op tot 9 a 10 graden. 

Later in de week wordt het kouder. het blijft wel vrij wisselvallig. Echt winterweer? Nee, dat zit er nog niet in.

Tot morgen!

Nederland
 

Zonsondergang Loenen (Foto: Disbatch)

Een rustige omgeving en een mooie zonsondergang. Dissiedisbatch maakte deze fraaie foto. (Foto: dissiedisbatch)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!