Leclerc sluit kampioensjaar in F2 af met winst

Charles Leclerc heeft het seizoen in de Formule 2 afgesloten met een zege in de sprintrace in Abu Dhabi. Spanning om de titel was er al lang niet meer, die had de Monegask een kleine twee maanden geleden al gepakt.

Leclerc vertrok als zevende na zijn tweede plek op zaterdag en haalde de mannen voor hem één voor één in. In de slotfase kwam Leclerc aan bij Alexander Albon, de Thai die bij de start de leiding nam en vervolgens de wedstrijd controleerde. De Monegask vond de aansluiting, maar kon door een botsing van Louis Delétraz met Nyck de Vries zijn DRS niet gebruiken. Dat was ook niet nodig, want met het mes tussen de tanden knokte Leclerc zich langs Albon naar de winst, zij het met wat schade aan de voorvleugel.

Nicholas Latifi, Nobuharu Matsushita, Luca Ghiotto, Artem Markelov, Oliver Rowland en Sérgio Sette Câmara eindigden achter nummer twee Albon, vooral voor Rowland een sterke prestatie: zaterdag won de Brit de hoofdrace, maar hij werd gediskwalificeerd en moest zondag achteraan starten. De Vries eindigde uiteindelijk als negende, nadat hij in de slotfase vanaf plek vier steeds verder terug begon te zakken.