Medaillefavoriet Neureuther scheurt kruisband af, einde olympisch seizoen

Slechts nieuws uit het alpineskiën: de Duitse slalomspecialist Felix Neureuther heeft tijdens een training in de VS een kruisband in zijn linkerknie afgescheurd. Voor de 33-jarige Neureuther zit het seizoen er daarmee al op en dus mist hij in februari ook de Olympische Spelen in Pyeongchang.

Neureuther maakt al jaren onderdeel uit van de wereldtop op de slalom, waarop hij al 37 keer het podium haalde in de World Cup, inclusief elf zeges. Dit jaar won hij in Levi de eerste slalomwedstrijd van het seizoen al en hij leek in goede vorm om in Pyeongchang dan eindelijk zijn eerste grote individuele prijs te pakken.

Wereldtitels en World Cup-klassementen pakte hij nog nooit, ondanks vele tweede en derde plekken. Op de Olympische Spelen ging het telkens fout voor Neureuther, die in Turijn 2006, Vancouver 2010 en Sochi 2014 de finish niet haalde op de slalom, het onderdeel waarop hij op de vorige drie WK's op het podium stond.

Overigens ziet Neureuther ook wel positieve kanten aan het verhaal. "Ik kan nu heel veel tijd met mijn kleine dochter doorbrengen", zegt hij. Half oktober werden Neureuther en biatlete Miriam Gössner de ouders van de kleine Matilda.