Skeletonner Yun domineert ook in Whistler

Skeletonner Yun Sung-bin heeft na zijn ruime zege in Park City ook hard uitgehaald in Whistler. Op de olympische baan van 2010 was de Zuid-Koreaan veruit de beste, terwijl de grote Martins Dukurs niet verder kwam dan plek zes.

De Let Dukurs, al jaren de grote man in het skeleton, leek mogelijk weer wat materiaal te testen met het oog op de Olympische Spelen van februari. In run één kwam hij er niet aan te pas en dankzij een goede tweede run klom hij nog naar de zesde stek, een bijzonder matig resultaat voor zijn doen.

Oudere broer Tomass Dukurs stond zesde na één run, maar hij wist zich in de tweede afdaling het podium op te sleeën door de Duitsers Christopher Grotheer en Alexander Gassner te passeren, net als de Amerikaan Matt Antoine. 

Na één run was de derde plek nog zeer verrassend in handen van Dave Greszczyszyn uit Canada, voor het gemak doorgaans Grizz genoemd. De 38-jarige leraar had een vijfde plek als beste resultaat ooit staan en dat bleef zo: in run twee viel hij terug naar de zevende stek.

De tweede plek was voor de Rus Nikita Tregubov. Tegen de zeer sterk startende en foutloos sleeënde Yun was hij niet opgewassen - Tregubov eindigde op 0,75 seconden - maar hij hield Tomass Dukurs wel van zich af.