FOK! Wat een weer: buien

Als de zon in november schijnt, de winter weldra verschijnt.

Gegroet!

De luchten waren vandaag bijzonder fraai. In de heldere en polaire lucht ontstonden er verspreid over het hele land buien. Doordat ze vaak los van elkaar stonden en niet gingen clusteren, hadden we vaak een prachtig uitzicht op de buienwolken. Zat je daaronder dan ging het even flink tekeer, want het waren behoorlijk actieve buien met onweer, hagel en een enkele natte sneeuwvlok. Niet overal kreeg je een bui op je hoofd. Ik heb bijvoorbeeld geen bui gezien hier. Die trokken potverdikke allemaal net ten noorden van mij langs. Verder scheen geregeld de zon.

Komende nacht blijven buien mogelijk. Ook de kans op hagel en een klap onweer blijft erin zitten. Dit met name aan de kust. In het binnenland koelt het verder af en daar is bij een eventuele bui ook wat natte sneeuw mogelijk, echter het aantal buien blijft daar wel vrij beperkt. De minima liggen tussen de 0 en 5 graden. Er is dus een grote kans op vorst aan de grond en natte weggedeelten kunnen lokaal tot gladheid leiden. 

Morgen hebben we eigenlijk hetzelfde weerbeeld. De zon schijnt geregeld en er vallen opnieuw enkele buien. Met name in de ochtend kan daar nog hagel of onweer bij voorkomen, in de middag wordt die kans kleiner. Mogelijk wordt het dan zelfs droog in het zuidwesten. De wind neemt duidelijk toe en is matig in binnenland tot krachtig langs de kust. Later misschien zelfs even hard. Het wordt ongeveer 7 graden.

Nederland
 

Buienwolk (Foto: DJMO)

Een heel fraai foto van Monique. We zien een bui die nog in ontwikkeling is. Fraai vastgelegd. ( Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!