Koplopers Lightning en Blues onderuit in NHL

In de NHL hebben de koplopers in zowel de Western als de Eastern Conference een nederlaag geleden. De St Louis Blues, koplopers in het westen, namen het op tegen de Nashville Predators, de nummers drie.

Ryan Johansen zette de Predators al na ruim twee minuten op voorsprong in het Scottrade Center in St Louis, waarna er lang niet gescoord werd. De Blues leverden alsmaar meer schoten op doel af, maar goalie Pekka Rinne hield ze allemaal af. In de laatste minuut probeerden de Blues het door hun goalie in te wisselen, maar Austin Watson profiteerde en gooide het duel in het slot: 0-2. De Blues staan nog wel bovenaan, maar het verschil met de Predators en de Winnipeg Jets is klein.

De Tampa Bay Lightning, nummers één in het oosten, gingen op bezoek bij de Washington Capitals. Vladislav Namestnikov zette de Lightning al na ruim een minuut op voorsprong, maar kort voor het einde van de periode tekende Alex Ovechkin voor de gelijkmaker. Devante Smith-Pelly scoorde in de tweede periode, Jay Beagle zette met een empty netter de 3-1 op het bord.