Mertens: "Wat als ik nu bij Barcelona had gezeten...?"

Dries Mertens heeft een beetje spijt dat hij er niet voor gekozen heeft om Napoli te verruilen voor Barcelona.

"Als ik had geweten dat Neymar zou vertrekken...", vertelt Mertens in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Er was een tijdje interesse van Barcelona, maar ik zou er reserve zijn. Achter MSN (Messi, Suárez, Neymar, red.)." "En na zo'n mooi jaar bij Napoli had ik geen zin om opnieuw op de bank te zitten. Ook al was het Barcelona. Ik besloot hier bij te tekenen en dan vertrekt die Neymar naar PSG... Hij heeft in zijn eentje de transfermarkt opgefokt."

"Op zoek naar een vervanger moest Barça plots honderd miljoen betalen voor spelers die net daarvoor nog de helft van dat bedrag kostten. Soms denk ik: 'Wat als ik nu bij Barcelona had gezeten...?' Ik zou wel eens willen weten wat dat had gegeven. Want als je ziet wie daar de voorbije maanden op links heeft gespeeld... Misschien had ik daar kunnen staan."

Mertens kende afgelopen seizoen een absoluut topseizoen bij Napoli, in 46 wedstrijden was de Belg 34 keer trefzeker en hij gaf vijftien assists. In twintig dit seizoen was de aanvaller dertien keer trefzeker en hij gaf negen assists.