Skeletonster Le Conté klopt Bos, Duitse wint ondanks slordige run

Skeletonsters Joska le Conté en Kimberley Bos zijn er tijdens de World Cup in het Canadese Whistler niet in geslaagd de top-10 te halen.

Op de olympische baan van 2010 maakte vooral de meer ervaren Le Conté een prima indruk met de twaalfde plek. Bos kende in run één een matig bovenste deel en in run twee juist een matig onderste deel, wat uiteindelijk resulteerde in de gedeeld zestiende plek.

In het World Cup-klassement staat Bos nu op de dertiende plaats - met het wegvallen van de geschorste Russische Elena Nikitina is dat de virtuele twaalfde plek, wat precies genoeg zou zijn voor plaatsing voor de Olympische Spelen.

De winst in Whistler was voor de Duitse Jacqueline Lölling, die ondanks haar zoals altijd slechte starts ongenaakbaar was. In run één pakte ze 0,29 seconden op de Canadese Jane Channell, maar in run twee leek het fout te gaan.

Lölling kende een bijzonder slordige run, botste tegen alle muren aan die er maar te vinden waren, maar hield dankzij het geweldige Duitse materiaal 0,23 seconden over op Channell. De Canadese werd tweede, 0,04 seconden voor de Duitse Tina Hermann. 

De Letse Lelde Priedulena maakte met plek vier eveneens grote indruk, net als de Belgische Kim Meylemans, die met plek vijf haar beste resultaat ooit neer wist te zetten.