Van Gerwen strijdt tegen Federer en Brady

Darter Michael van Gerwen is door de BBC genomineerd voor de prijs voor niet-Britse sportpersoonlijkheid van het jaar. Daar zijn zes sporters voor geselecteerd, drie mannen en drie vrouwen, uit zeer verschillende takken van sport.

Van Gerwen begon het jaar door wereldkampioen te worden, zijn tweede titel. Hij neemt het onder meer op tegen tennislegende Roger Federer, die dit jaar de Australian Open en, voor de achtste keer, Wimbledon won. Ook american footballer Tom Brady is genomineerd, nadat hij als quarterback zijn New England Patriots met een legendarische comeback langs de Atlanta Falcons leidde in de Super Bowl.

De 20-jarige Amerikaanse zwemster Katie Ledecky, goed voor vijf wereldtitels op het WK, is ook genomineerd. Dat geldt ook voor de Amerikaanse rolstoelatlete Tatyana McFadden, die dit seizoen te kampen had met ernstige bloedproppen in haar benen, maar vervolgens vier keer goud won op het WK. Tot slot strijdt Van Gerwen tegen Sally Pearson, die op het WK atletiek na jaren van zwaar blessureleed een prachtige gouden medaille veroverde op de 100 meter horden.