Reuzendoder Nieuw-Zeeland eerste finalist Hockey World League

Nieuw-Zeeland is de verrassende eerste finalist van de Hockey World League Final bij de vrouwen. Verrassend, omdat de thuisploeg pas na de poulefase laat zien waartoe het in staat is. Normaal gesproken is dat te laat in een toernooi, maar in dit format van de HWL spelen alle teams een kwartfinale.

En daar zijn de Black Sticks tot nu een een reuzendoder gebleken. In de kwartfinale versloegen ze Argentinië dankzij twee rake strafcorners en in de halve finale moest Engeland het onderspit delven.

In de 55ste minuut scoorde de half-Nederlandse Olivia Merry - ze heeft een Nederlandse moeder - de winnende, ook uit een strafcorner. Zo hebben de Nieuw-Zeelandse dames het fiasco waar het toernooi in eigen land sportief op uit leek te draaien volledig afgewend en staan zij zondag in de finale.

Engeland – Nieuw-Zeeland 0-1 (0-0)
'55 Olivia Merry

Argentinië liet vrijdag tegen Duitsland zien dat de verloren wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland een incident was. De Zuid-Amerikanen waren in een matige wedstrijd veel sterker dan onze oosterburen. Voormalig SCHC-speelster en aanvoerder van Las Leonas Delfina Merino maakte twee doelpunten. Daardoor staat de Argentijnse nu bovenaan de topscorerslijst met vijf treffers totaal. Zij wordt gevolgd door Maartje Krekelaar met vier goals. Argentinië sluit deze Hockey World League af als de nummer vijf. Duitsland is zesde.

Argentinië – Duitsland 4-0 (2-0)
'8 Eugenia Trinchinetti 1-0
'12 Agustina Habif 2-0 (sc)
'42 Delfina Merino 3-0
'60 Delfina Merino 4-0