Braga speelt Hoffenheim uit Europa League, belangrijke zege Slavia Praag

In groep A van de Europa League heeft Villarreal zich definitief geplaatst voor de knock-outfase. De Spanjaarden gingen op bezoek bij FC Astana in Kazakhstan en keerden met een 2-3 zege huiswaarts. Slavia Praag won in Israël dankzij twee goals van Josef Husbauer met 0-2 van Maccabi Tel Aviv, drie belangrijke punten voor de Tsjechen. 

Met één speelronde te gaan is Villarreal met elf punten zeker van de volgende ronde, Slavia Praag (acht) en Astana (zeven) vechten op 7 december in een onderling duel uit wie het laatste plekje krijgt. Maccabi was al uitgeschakeld.

Groep B
Dinamo Kiev ging in Albanië enigszins verrassend onderuit tegen Skenderbeu Korçë, dat met 3-2 zegevierde. Voor de Albanezen mocht het echter niet baten, want Partizan Belgrado won met 2-1 van het Zwitserse Young Boys. Met tien punten is Kiev zeker van de volgende ronde, maar met acht punten is Partizan dat nu ook. Skenderbeu staat op vijf, maar kan Partizan niet meer voorbij, terwijl Young Boys met drie punten ook klaar is.

Groep C
Voor 1899 Hoffenheim zit het Europese avontuur er op de laatste speelronde na op. In Portugal was Sporting Braga te sterk, met name dankzij twee goals van Fransergio in de laatste tien minuten: 3-1. Basaksehir, met Eljero Elia als invaller, won met 1-2 van Ludogorets Razgrad, waar Virgil Misidjan en Jody Lukoki in de basis stonden. Braga is met tien punten door, Ludogorets staat er met acht goed voor, hoewel Basaksehir met vijf punten nog een kansje heeft. Hoffenheim is uitgeschakeld.