Singapore debuteert op Olympische Winterspelen

Op de Olympische Winterspelen van Pyeongchang, die op 9 februari van start gaan, zal komende winter voor het eerst een Singaporese vlag te zien zijn in de uitslagenlijsten.

De internationale schaatsfederatie ISU heeft donderdag de startbewijzen voor het shorttrack bekendgemaakt, en daarmee werd bevestigd wat al nagenoeg zeker was: de 18-jarige shorttrackster Cheyenne Goh mag als eerste sporter uit Singapore ooit naar de Winterspelen.

Goh zal van de partij zijn op de 1500 meter, waarop ze tijdens de World Cup in Shanghai een prima resultaat boekte. Daar kwam wel wat geluk bij kijken: ze eindigde als tweede, nadat twee dames - waaronder Yara van Kerkhof - onderuit gingen en een ander gediskwalificeerd werd.

Doordat ze zich zo voor de halve finales plaatste, kwam Goh in de World Cup-stand in de top-36 te staan en dat hielp haar op weg richting Pyeongchang. Singapore is niet het enige debuterende land in Zuid-Korea, ook Maleisië is er voor het eerst bij, net als Ecuador en waarschijnlijk Nigeria.