Dost houdt Champions League-hoop Sporting levend, BarÁa door

In groep D van de Champions League heeft Bas Dost de hoop op overwintering voor Sporting Lissabon levend gehouden. De Nederlander was twee keer trefzeker in het thuisduel met Olympiakos.

In de eerste helft reageerde Dost attent op een perfecte pass van Gelson Martins, waarna hij de bal hard in het doel joeg. Bruno Cesar scoorde nog voor rust de 2-0, waarna Dost vanuit een corner de 3-0 binnen kon koppen. Vadis Odjidja-Ofoe deed namens Olympiakos nog wel iets terug, maar dat kon de Grieken niet meer helpen: 3-1.

De absolute kraker van de avond ging tussen Juventus en FC Barcelona, maar dat werd een teleurstellende vertoning. Lionel Messi begon op de bank en viel in de tweede helft in, Ivan Rakitic en Paulo Dybala waren beiden dicht bij een goal, maar het publiek kon uiteindelijk welgeteld nul keer juichen: 0-0. 

Met elf punten is Barça zeker van overwintering in het miljoenenbal, Juventus en Sporting vechten met acht en zeven punten om de tweede plek en Olympiakos is uitgeschakeld in Europa. In de laatste speelronde gaat Sporting op bezoek bij Barcelona en reist Juventus af naar Griekenland.