FOK! Wat een weer: in de middag regen

Als Simon en Judas komen, begint men de winter te schromen.

Gegroet!

Het is voorlopig nog wisselvallig in ons land, maar dat wil niet zeggen dat er geen aardige momenten tussen zitten. De laatste weken is het vaak somber geweest en viel er regelmatig regen. Vandaag was het gelukkig even wat beter. In de loop van de ochtend trok de bewolking naar het noordoosten toe weg en brak de zon door. Zo beleefden we een zonnige namiddag. Je zag meteen dat de mensen vrolijker werden. Helaas blijft dit niet zo.

Vannacht is het eerst nog helder. De zuidelijke wind blaast nog stevig door, zodat er van afkoeling nauwelijks sprake is. Minder dan 9 graden wordt het beslist niet. Later in de nacht neemt de bewolking weer toe.

Morgen is het dan weer bewolkt vrees ik. In de middag passeert er dan storing met regen. Het kan even stevig doorregenen. Aan het eind van de dag trekt de regen weg naar het oosten en klaart het vanaf zee weer op. Tegen die tijd is het waarschijnlijk al bijna donker. Kortom, niet echt een gezellige middag. De wind draait naar zuidwest en neemt toe naar krachtig tot hard aan zee en misschien wel even stormachtig op de Wadden. Hierbij is kans op zware windstoten. Het wordt nog éénmaal zeer zacht met temperaturen tussen de 12 graden in het noordwesten tot misschien wel 16 in het zuidoosten.

Na morgen koelt het duidelijk af.

Tot morgen!

Nederland
 

Vogelshow (Foto: qltel)

Een prachtig plaatje van qltel. Een roofvogel in volle vlucht tijdens een vogelshow. (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!