Tottenham dient Dortmund genadeklap toe, Real scoort erop los

Borussia Dortmund is klaar in de Champions League. De ploeg van Peter Bosz verloor voor eigen publiek van Tottenham Hotspur, dat poulewinnaar is.

Na een halfuur nam Dortmund nog wel de leiding. Uitgerekend Pierre-Emerick Aubameyang, die vorige week nog uit de selectie werd gezet door Bosz, opende de score. De spits uit Gabon toonde vervolgens geen emoties, net als Bosz overigens.

Met die voorsprong ging BVB ook rusten, maar na de onderbreking maakte Tottenham Hotspur snel 1-1. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoof Harry Kane de bal achter Roman Bürki in het Duitse doel. Een kwartier voor tijd namen de Spurs via Son Heung-min zelfs de volle buit mee naar huis.

Borussia Dortmund is met slechts twee punten uitgevoetbald in de Champions League. In de laatste wedstrijd, uit tegen Real Madrid, moeten Bosz en zijn mannen er voor zien te zorgen dat de club na de winterstop nog wel Europa League speelt. Concurrent APOEL, dat ook twee punten heeft, gaat dan op bezoek bij de Spurs.

APOEL Nicosia - Real Madrid
APOEL hield tot halverwege de eerste helft het doel schoon, maar daarna ging het snel. Luka Modric volleerde van een meter of twintig raak en een kwartier later vond ook Benzema het doelnet. Door goals van Nacho, die scoorde uit een hoekschop, en opnieuw Benzema ging Real met een 0-4 voorsprong de rust in.

Cristiano Ronaldo stond dus nog niet op het scoreformulier en na de pauze bracht hij daar snel verandering in. De Portugees scoorde eerst met een kopbal en daarna op aangeven van Benzema, die een te korte terugspeelbal onderschepte. Real schakelde daarna een tandje terug en het bleef bij 0-6.

Door de ruime overwinning is Real Madrid zeker van een plek in de achtste finales. De titelverdediger moet echter wel genoegen nemen met de tweede plaats, want Tottenham Hotspur is door de zege bij Borussia Dortmund zeker van de groepswinst.