Besiktas groepswinnaar in Champions League, Monaco gaat af tegen Leipzig

Besiktas heeft in de Champions League de groep waar men in uitkomt al gewonnen, met nog één speelronde te gaan. Door een gelijkspel tegen FC Porto zijn de Turken nu al zeker van de winst.

Besiktas begon als koploper in groep G (tien punten) aan de vijfde speelronde en het kon een ticket voor de tweede ronde dus al aanraken. Porto, dat met zes punten tweede stond, nam echter net binnen het halfuur de leiding. De Braziliaan Felipe maakte vanuit een goed uitgevoerde spelhervatting de 0-1.

Tot dat moment leek Besiktas de wedstrijd aardig onder controle te hebben. Ryan Babel nam na ruim een kwartier van grote afstand het Portugese doel onder vuur en keeper José Sá had alle moeite om redding te brengen. Na de goal van Porto bleef Besiktas aandringen en dat resulteerde nog voor de pauze in de gelijkmaker.

Aan de linkerkant speelde Cenk Tosun zeer fraai zijn tegenstander uit. De 26-jarige spelmaker legde vervolgens af op Talisca, die van een paar meter afstand simpel kon scoren: 1-1. In de tweede helft was Babel heel dicht bij een goal. De Oranje-international knalde keihard op de lat.

Hoewel Besiktas qua niveau in de slotfase wat terugzakte, wist de ploeg toch het nodige puntje te pakken. De club is daardoor voor het eerst geplaatst voor de achtste finales van de Champions League, terwijl Porto nog niet zeker is van plaats twee.

Voor AS Monaco was het geen beste dag. De Monegasken kregen RB Leipzig op bezoek, dat door een eigen goal van Jemerson na vijf minuten al op voorsprong stond. Timo Werner scoorde nog voor rust twee keer - één keer vanaf de stip - en Radamel Falcao hield de Monegaskische hoop kort voor rust in leven.

Naby Keïta boorde die hoop echter al snel de grond in, want ook hij scoorde nog voor rust, waarmee men thee ging drinken met een 1-4 ruststand, wat uiteindelijk tevens de eindstand bleek. Monaco is zo definitief klaar in Europa, Leipzig kan met zeven punten - net zoveel als Porto - nog door in de Champions League.