Sevilla met geweldige comeback naast Liverpool

Sevilla heeft op bizarre wijze een puntje gepakt tegen Liverpool. De thuisploeg maakte tegen de Engelsen een 0-3 achterstand ongedaan.

Binnen anderhalve minuut konden de meegereisde fans uit Liverpool al juichen. Uit een hoekschop van Philippe Coutinho, die werd doorgekopt door Ragnar Klavan, kon Roberto Firmino bij de tweede paal scoren. Sevilla was daarna dicht bij de gelijkmaker toen een inzet van Nolito via doelman Loris Karius op de paal belandde.

Niet veel later leek Liverpool een gewonnen wedstrijd te spelen. Dit keer was het Sadio Mané die scoorde uit een hoekschop en na een halfuur maakte Firmino er met zijn tweede goal al 0-3 van. De Braziliaan scoorde nadat Mané nog op doelman Sergio Rica was gestuit.

In de tweede helft volgde in Estadio Ramón Sánchez Pizjuan een prachtige comeback. Een rake kopbal van Wissam Ben Yedder gaf de fans van Sevilla weer hoop en na een half uur maakte Ben Yedder ook de aansluitingstreffer. Na een fout van Alberto Moreno benutte de Franse aanvaller een strafschop.

Amper twee minuten later tikte Karius een poging van Sergio Escudero, waardoor Liverpool stand leek te gaan houden. In blessuretijd kon het thuispubliek echter wel juichen: 3-3 via Guido Pizarro.

In Moskou kwam Spartak in de 82e minuut op voorsprong tegen Maribor, dankzij Zé Luis. De met het oog op overwintering in het miljoenenbal broodnodige drie punten werden echter weer weggegeven, want Jasmin Mesanovic bracht Maribor in blessuretijd langszij: 1-1.

Liverpool is nog wel koploper in groep E met negen punten, maar Sevilla (acht) en Spartak Moskou (zes) kunnen ook nog poulewinnaar worden. Op de laatste speeldag gaat Sevilla op bezoek bij het uitgeschakelde Maribor, terwijl The Reds bezoek krijgen van de Russen.