FOK! Wat een weer: meer zon, maar wel veel wind

Van de Sint mag je je schoen zetten, het weer zal er niet op letten.

Gegroet!

Mijn collega qltel zei het gisteren al, als je regenliefhebber bent valt er genoeg te genieten. Dit bleek met name in Purmerend het geval te zijn geweest, want daar viel 24 millimeter. Helaas bleef het hier 30 km ten zuidwesten daarvan maar bij 10 millimeter. Vandaag overdag viel het op de meeste plekken met de regen wel mee. De meeste activiteit zat in de noordelijke helft en daar viel er nog 5 tot 10 mm bij. Wat voor ons allemaal wél gelijk was, was dat het overal geheel bewolkt, nevelig en zeer grauw was. De zon kwam er nergens doorheen. Dat zagen we vorige week ook al.

Komende nacht blijft het noorden nog gevoelig voor enige regen of motregen. Dit komt omdat die storing nog niet meteen noordoostwaarts wegtrekt. Elders blijft het eerst nog bewolkt en nevelig. Het is uiterst zacht vannacht met 9 tot 11 graden.

Morgen gaan de gordijnen weer open, althans in een groot deel van het land. In het zuiden en later ook het midden zijn er flinke perioden met zon. In het noorden echter lijkt het veel langer te gaan duren voor de zon er doorheen breekt. Als dat al gaat gebeuren. In de ochtend kan het daar zelfs nog regenen. Koud is het hierbij niet. Het kwik ligt tussen de 10 en 13 graden. De wind speelt een nadrukkelijke rol deze woensdag. In het binnenland is die vrij krachtig, maar aan de kust hard, kracht 7. En daar kunnen flinke windvlagen bij voorkomen.

Fijne avond!

Nederland
 

Zo5 (Foto: DJMO)

Een mooi plaatje van Monique. De zon die ondergaat, en dat tussen de laatste buienwolken in. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!