'IndonesiŽ lonkt voor Van der Vaart'

Rafael van der Vaart kan de volgende Nederlander op Bali worden. De middenvelder wordt begeerd door Bali United, zo meldt Bolasport. Van der Vaart is bij zijn huidige werkgever FC Midtjylland op het zijspoor beland en lijkt te mogen vertrekken bij de club. Bali United wil de oud-international verleiden tot een vertrek naar Indonesië.

Momenteel staan Nederlanders Irfan Bachdim, Sylvano Comvalius, Nick van der Velden en Stefano Lilipaly al onder contract bij Bali United, dat eerder deze maand de Indonesische landstitel veroverde. Vooral Comvalius was daarin van groot belang: in 34 wedstrijden scoorde hij maar liefst 37 keer. Ter vergelijking, de nummers twee, drie en vier op de topscorerslijst kwamen tot 24, 22 en 16 treffers.

Van der Vaart is de volgende Nederlander die de overstap kan maken. Pieter Tanuri, voorzitter van de club, wil echter nog niets kwijt over de mogelijke interesse. "Ik ga nu nog niets bekendmaken, maar het moment dat ik aankopen bekend kan maken zal spectaculair zijn", aldus Tunari. Van de Vaart is in Denemarken in bezit van een aflopend contract en kan komende zomer transfervrij op zoek naar een nieuwe club.