Teleurstellende verkoopcijfers Battlefront 2

In de eerste week sinds de release van Star Wars Battlefront II zijn er in het Verenigd Koninkrijk 61% minder kopieën over de toonbank gegaan ten opzichte van de eerste week van Star Wars Battlefront uit 2015.

Het draait hier om de fysieke versie van de game. Het is nog onbekend hoe vaak de game digitaal gekocht is. Verder zijn de verkoopcijfers van Star Wars Battlefront 2 ook met 50% gedaald ten opzichte met die van Battlefield 1 uit 2016.

Deze daling in verkoopcijfers is mede te danken aan de recente controverse omtrent het agressieve lootbox-systeem en de tijd die het kostte om helden als Luke Skywalker en Darth Vader vrij te spelen. Inmiddels heeft EA de microtransacties aanwezig in de game teruggetrokken en de tijd die het kost om deze helden te unlocken verminderd. Het afschaffen van de microtransacties is volgens EA echter een tijdelijke maatregel en het is nog onduidelijk wanneer deze terug zullen keren. Het is onmogelijk om te achterhalen hoe sterk nou de invloed van alle controverse is op de verkoopcijfers, maar omdat het nieuws populaire kanalen als BBC en CNN heeft bereikt, is het niet onwaarschijnlijk dat het recente drama een impact had op de verkoopcijfers.

Hieronder is een top 10 weergegeven van de bestverkochte games in het Verenigd Koninkrijk in de periode van 12 tot 19 november:

  1. Call of Duty: WW2
  2. Star Wars Battlefront II
  3. FIFA 18
  4. Pokémon Ultra Sun
  5. Pokémon Ultra Moon
  6. Assassin's Creed Origins
  7. The Sims 4
  8. LA Noire Remastered
  9. Super Mario Odyssey
  10. Lego Marvel Super Heroes 2

Star Wars Battlefront 2