Jong Ajax verspeelt voorsprong en verliest van Jong AZ

Jong Ajax heeft voor de tweede keer op rij een nederlaag geleden in de Jupiler League. In Alkmaar eindigde het duel met Jong AZ in een 4-2 zege voor de thuisploeg.

Beide ploegen lieten tijdens de openingsfase zien aan elkaar gewaagd te zijn. Jong AZ speelde fel en liet de bezoekers niet in hun spel komen. Na twintig minuten spelen greep Jong Ajax de controle en kreeg de ploeg goede mogelijkheden om de score openen. Dat gebeurde toen Noussair Mazraoui besloot om van grote afstand uit de halen. De aanvaller produceerde een hard schot en doordat Jong AZ-doelman Nick Olij uitgleed, belandde de bal in het net.

Tijdens de tweede helft ging Ajax op zoek naar de tweede treffer. Jong AZ kwam onder druk te staan en moest vijf minuten na rust de 0-2 incasseren. Na goed voorbereidend werk van Carel Eiting, schoof Mateo Cassierra de bal koelbloedig binnen. Daarmee leek Jong Ajax de drie punten binnen te hebben, maar na de treffer werd de ploeg laconiek en Jong AZ begon aan een inhaalrace. Vier minuten na de 0-2 tekende Jeremy Helmer voor de aansluitingstreffer, nadat hij van dichtbij kon binnen schieten.

Tijani Reijders zorgde er niet veel later voor dat de achterstand werd weggewerkt. Na een fraaie aanval was hij het eindstation: 2-2. Vijf minuten voor tijd werd het feest compleet voor Jong AZ. Mats Seuntjes verlengde een lage voorzet succesvol richting de verre hoek en zette Jong AZ daarmee op voorsprong. Levi Garcia zorgde in de blessuretijd voor het slotakkoord: 4-2.

Jong PSV - Jong FC Utrecht
Jong PSV moest zich herstellen na een eerdere nederlaag tegen FC Volendam. Op bezoek bij de hekkensluiter verloor Jong PSV met 1-0, waardoor de ploeg maandag op zoek moest naar herstel. Met Jong Utrecht trof het opnieuw een laagvlieger.

De thuisploeg liet zien dat het weinig moeite had met de nummer negentien van de Jupiler League. Na 26 minuten spelen kwam Jong PSV op voorsprong door Sam Lammers. Op aangeven van Dante Rigo zorgde de aanvaller voor de openingstreffer.

Een kwartier later was het opnieuw raak voor de ploeg van Dennis Haar. Albert Gudmundsson verdubbelde vier minuten voor het rustsignaal de score en daarmee vertrok Jong PSV met een comfortabele voorsprong richting de kleedkamers.

In de tweede helft kreeg de thuisploeg genoeg kansen om de score verder uit te breiden, maar Lammers en Gudmundsson lieten goede mogelijkheden onbenut. Hierdoor bleef het bij 2-0.