'De Beste van Nederland' ronselt deelnemers

In het tv-pgramma 'De Beste van Nederland' gaat RTL4 op zoek naar de beste ondernemer in verschillende branches. In elke aflevering nemen de twaalf provincieën het tegen elkaar op. Na afloop kan de kijker thuis stemmen welke ondernemer de leukste vlog heeft gemaakt en dus de titel wint. 

Blijkbaar kost het echter moeite om kandidaten te vinden wat wij wel kunnen begrijpen. Om uberhaupt mee te mogen doen aan het programma dient er namelijk ook €1500 betaald te worden. Slagerij Delicious uit Delft, pas twee maanden geopend,  werd ook benaderd door de makers van het programma dat ze geselecteerd waren om mee te doen.  De slager had hier echter geen oren naar, van die €1500 kon hij ook leuke acties doen voor zijn klanten, en wimpelde het af. Hij werd meerdere malen teruggebeld waarbij uiteindelijk werd gesoebat door RTL4  dat hij ook wel voor €750 mee kon doen als €1500 te duur was.

De slagerij plaatste hierop een foto op hun Facebookpagina, waarbij hij vertelde dat 'De Beste van Nederland' geld vraagt om mee te doen aan het programma. En dát vond RTL4 niet zo heel leuk. De slager werd gebeld en gesommeerd om de foto 'direct' te verwijderen. Op straffe waarvan werd niet vermeld. Ook mocht hij niet verspreiden dat de deelname aan het programma €1500 kost. (of €750 als je niet meteen juichend van blijdschap je pinpas trekt om te betalen).

De reden die  RTL gaf dat hij de foto niet mocht gebruiken en onmiddelijk moest verwijderen was omdat hij niet wilde deelnemen aan het programma, maar uw redacteur denkt het er het hare van.