Valkyria Chronicles 4 aangekondigd

SEGA heeft een nieuw deel in de Valkyria-serie aangekondigd. In 2018 kunnen we aan de slag met Valkyria Chronicles 4, wat het eerste deel is in de Chonicles-reeks sinds 2011.

De game speelt zich af in dezelfde tijdsgest als Valkyria Chonicles, in 1935 dus. Europa is in een staat van oorlog. De Tweede Europese Oorlog tussen de Atlantic Federation en de Autocratic Eastern Imperial Alliance is op zijn hoogtepunt. Je voegt je toe aan het gevecht in een laatste poging om de basis van de Imperials over te nemen, anders is de oorlog verloren.

Valkyria Chronicles 4 kent een geheel nieuwe cast van personages. Je team bestaat uit Commander Claude Wallace, Riley Miller, Darcsen Raz, Kai Schulen en meer. Elk hebben ze een eigen specialiteit die je kunt gebruiken. Het 'BLiTZ-'systeem keert terug, waarin turn-based strategy, RPG en real-time 3rd person-elementen samenkomen. Ook zijn de kenmerkende handgetekende graphics terug en komt de componist van het origineel, Hitoshi Sakimoto, terug voor de soundtrack.

De eerste trailer is hieronder te bekijken. De game is in de maak voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. In Japan lanceert de game eerst op PlayStation 4 op 21 maart. De Nintendo Switch-versie lanceert daar in de zomer.