Goud voor Beat Cycling Club bij NK baanwielrennen

De baanwielrenners Matthijs Büchli, Theo Bos en Roy van den Berg hebben zondag op de piste van Omnisport in Apeldoorn de Nederlandse titel op de teamsprint. In de finale was het Beat Cycling Club te snel voor Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Nils van 't Hoenderdaal, die uitkomen voor de Nederlandse selectie.

Bos, Büchli en Van den Berg hadden in de kwalificaties ook al de snelste neergezet. Vorige week werden de baanwielrenners van Beat Cycling Club ook al tweede in wereldbekerwedstrijd in Manchester, toen pakte de Nederlandse baanselectie het brons. 

"Bizar hoe hard we hier rijden. We trekken de goede lijn door'', aldus coach Tim Veldt. "Het grote verschil met de andere wedstrijden is dat we nu meer rust hebben ingebouwd in de aanloop. Het is dan ook goed om te kijken of we dat vaker gaan toepassen."

Bij de vrouwen pakte Elis Ligtlee samen met Kyra Lamberink het goud in de teamsprint. In de finale waren ze te sterk voor het duo Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw. Brons was er voor Laurine van Riessen en Imke Bromm