Pirelli wil volgend jaar met nieuwe regenband komen

Pirelli wil medio volgend jaar een nieuwe regenband in de Formule 1 introduceren. Het rubber is op dit moment in ontwikkeling, maar moet nog verder getest worden, waardoor homologatie voor 1 december niet slaagt. Dit is de datum waarop duidelijk zijn welke banden er voor 2018 beschikbaar zijn. Daarom loopt de introductie van het regenrubber vertraging op.

Pirelli-baas Mario Isola legde de kwestie aan Autosport uit. "We hebben dit jaar al een aantal keer met deze nieuwe regenband getest, maar we moeten hem nog verder ontwikkelen alvorens hij de huidige kan vervangen." Als dit proces klaar is wordt aan autosportfederatie FIA toestemming gevraagd om de huidige band te vervangen. "Want het slaat, zeker met oog op de veiligheid, nergens op dat niet te doen als je over een beter product beschikt."

Dat Pirelli bezig is met een nieuwe regenband komt doordat coureurs niet blij zijn met het huidige regenrubber. Er zou niet genoeg water afgevoerd worden en er zou op het natte asfalt niet genoeg grip zijn.