De Ketele en De Pauw winnen de Zesdaagse van Gent

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben de Zesdaagse van Gent op hun naam geschreven. Het was Belgisch koppel stond na al vanaf dag één aan de leiding en ook op de laatste dag kwam de leiderspositie niet meer in gevaar. Het Franse duo Morgan Kneisky en Benjamin Thomas werd tweede, voor het Nederlands koppel Yoeri Havik en Wim Stroetinga.

Op de laatste koppelkoers probeerde zowel het Franse als het Nederlandse team het tegen de Belgen, maar geen moment stond ze de leiding af. In het laatste deel van de koppelkoers liep het duo nog uit naar een voorsprong van twee rondes.

"Deze week was fenomenaal. Elke dag waren we super. De Fransen hebben ons nog echt doen afzien op het einde in de ploegkoers. Het is een fantastisch gevoel", aldus De Pauw, die voor het eerst de Zesdaagse van Gent wint.

De Ketele, voor de derde keer eindwinnaar in Gent is, treedt zijn kompaan bij. "Het was geweldig. Ik heb er weinig woorden voor. Het was misschien niet de spannendste finale, maar het was zwaar. Er werd hard gereden en ik wou duidelijk maken dat we niet enkel op punten kunnen winnen, dat we ook echt wel sterk waren. Daarvoor was die laatste winstronde subliem. We komen volgend jaar terug om te winnen."

Eindstand Zesdaagse van Gent 2017

1. De Ketele/De Pauw (Bel) 411  
2. Thomas/Kneisky (Fra) 336 en 2 ronden
3. Stroetinga/Havik (Ned) 323 en 2 ronden
4. De Vylder/Ghys (Bel) 290 en 2 ronden
5. Hester/Grasmann (Den/Dui) 109 en 8 ronden