Bokser slaat tegenstander in 3 seconden knock-out in wereldtitelgevecht

Bokser Zolani Tete heeft zaterdagavond in de SSE Arena in Belfast grote indruk gemaakt. De 29-jarige Zuid-Afrikaan stond er in de ring om zijn WBO-wereldtitel in het bantamgewicht (-53,5kg) te verdedigen tegen landgenoot Siboniso Gonya. Beiden stapten met een prima record de ring in: Tete won 25 van zijn vorige 28 gevechten, Gonya stond op 11-1, maar vocht wel voor het eerst buiten Afrika.

Het was allemaal snel voorbij, want het gevecht duurde ongeveer net zo lang als de tijd die de gemiddelde persoon nodig heeft om deze zin te lezen. De echo van de bel om het begin van ronde één aan te geven had de arena nog nauwelijks verlaten, of Tete sloeg Gonya het licht uit de ogen met een rake rechterhoek.

De scheidsrechter begon te tellen en al snel was duidelijk dat Gonya niet verder kon, waardoor de officiële tijd op elf seconden kwam te staan - acht seconden tellen plus de drie seconden die het duurde voor Tete de klap uitdeelde. Daarmee is het het kortste wereldtitelgevecht ooit, dat record stond sinds 1994 op zeventien seconden.

De 31-jarige Jamie Conlan stapte in zijn Belfast de ring in om de IBF-wereldtitel in het supervlieggewicht (-52,2kg) af te nemen van Jerwin Ancajas uit de Filipijnen. Dat lukte niet en in de zesde ronde sloeg Ancajas - die in ronde vijf zelf even neer was gegaan - de Ier tegen het canvas, waarna de scheidsrechter het gevecht beëindigde.

Tete - Gonya, met het begin van het gevecht rond 3:10 (Bron: YouTube)

Ancajas - Conlan, met de beslissing vanaf ongeveer 23:15 (Bron: YouTube)